grip salgını ve korunma yolları

-Grip damlacık yoluyla solunumla bulaşan bir hastalıktır.İnsanı yatağa hapseder resmen.Halsizlik yorgunluk burun akıntısı yükselen ateş de cabası.Peki gripten korunmak için ne yapmalı...Aslında günlük yaşantınızda alacağınız birkaç önlem sizi hastalıktan koruyabilir.
-Bu önlemlerin başında soğuklardan uzak durun.Dışarıda fazla dolanmayın ama temiz hava almayı da ihmal etmeyin.
-Kapalı mekanlarda fazla zaman geçirmeyin.Özellikle cafe,okul vb. yerlere dikkat edin...Buralar insanların koloni gibi yaşadıkları yerler.İçlerinde grip olan biri varsa size bulaşma olasılığı çok yüksektir.Okula gitmeden olmaz diyenler olabilir içinizde o zamanda şunu söyleyeyim yakın temastan kaçının.Uzak durun uzaktan selamlaşın vedalaşın fazla yaklaşmayın birbirinize.
-Evinizi temiz tutun.Güzel bir temizlik yapın,pencereleri açın evi havalandırın.
-Sağlam giyinin.Don gömlek dışarı çıkmayın.Soğuk adamı bir çarparsa mahveder.Zaten sisteminizin zayıflaması demek %99.9 hasta olacaksınız demektir.İlk saldırıda hastalanırsınız benden söylemesi
-Turunçgillere yüklenin.Alın 1 2 kilo mandalina portakal günlük tüketin.Bağışıklık sisteminizi güçlendirip sizin kış aylarında daha güçlü olmanızı sağlayacaktır.
-Hemen ilaçlara çökmeyin.Öyle insanlar var ki burnu akmaya başlasın tamam hemen ilaç...Yok kardeşim ilaç almak yok...Önce doğal yollardan baktınız olacak gibi  değil o zaman ilaç kullanın ama bilinçli kullanın.
-Eğer çok hastaysanız yatak istirahatine geçin eğer acil işleriniz yoksa evden çıkmayın.Sizden de başkalarına bulaşacak al başına belayı ondan sonra...İnsanlara zarar memlekete zarar.
-Evet şimdilik bu kadar.Bu önlemleri alırsanız en azından gribe yakalana olasılığınız düşecektir.Diğer yazımızda görüşmek üzere ... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder